Adventskalender med Harry Potter-tema



Årets hemgjorda adventskalender med paket har jag höga förväntningar på eftersom den borde passa mottagaren som handen i handsken.
Vi har under året läst Harry Potter-böckerna för vår sjuårige son och han älskar det! Han hade Harry Potter-tema på sitt sjuårskalas, klär ut sig till Harry Potter, leker med trollstavar, m.m.

Detta år kommer vi därför att ta in en gran redan till första advent och ställa i vårt vardagsrum (den ”riktiga” julgranen ställer vi i salongen någon dag före julafton). Min man hoppas att det ska bli en liten gran. Det gör han alltid. Kanske för att han vet att jag gärna går till överdrift när det gäller jul och han vill försöka dämpa julfrenesin en aning. Eller så vill han bara att det ska finnas utrymme att vistas i vårt hem. I nästan allt annat är det tvärtom, dvs. han vill gå till överdrift och jag försöker dämpa.

Hur som helst, adventsgranen ska få julgransljus och den sorteringshatt av papier maché som vi tillverkade till sjuårskalaset ska sättas i granens topp. I de 24 paketen i adventskalendern finns julgransprydnader med Harry Potter-tema. I takt med att ”luckorna” öppnas dag för dag kommer granen att bli mer och mer klädd.  


Sonen hittade igår kväll på sin kudde ett brev från Hogwarts med information om att någon kastat en besvärjelse över julen 2019 och att de vill att han ska ingå i en arbetsgrupp som ska försöka bryta förtrollningen för att det ska kunna bli jul. I brevet står instruktioner om att det är en magisk kalender och att paketen måste öppnas dagligen i korrekt ordning och alla föremålen i dem ska hängas upp i granen. Annars kan det inte bli jul! När det sista magiska föremålet (nummer 24) hängts upp i granen bryts förtrollningen och sorteringshatten kan utöva sin kraft för att återställa ordningen - det blir julafton!
Entusiasmen var stor! Så stor att jag ångrade att han fick brevet en vecka före första advent och framförallt att han fick det vid läggdags.

Kommentarer

Populära inlägg